3 grunde til at julen gør os i godt humør

Så nærmer vi os snart julen igen. Ok, det skal man måske tage med et gram salt, der er måske nogle måneder endnu, men det kan altså gå lige lovlig stærkt, når man ikke tænker over det. Det kender vi sikkert allesammen. Julen er hjertnernes fest, og som man kan læse i vores artikel her, så er der rigtig mange gode grunde til at vi alle bør elske julen.

Julen gør de fleste mennesker i ekstra godt humør. På en måde kan det sammenlignet en smule med at det bliver sommer. Det giver bare et boost i humøret og det kan være rigtig lækkert når man står op om morgenen til en ellers mørk dag der venter på grund af at det er vinter og vejret kan være noget så koldt at skulle komme ud i. Det er alt lige fra at skulle glæde sig til at åbne lågen i julekalenderen – eller i hvertfald til at se smilet på ens børns læber når de løber hen for at åbne den eller se hvad der gemmer sig af gode sager i julesokken.

Der er bare en god stemning

Der er bare en god stemning ved julen og sådan vil det altid være. Lige fra man begynder at modtage de første juleblade helt tilbage i november til julepynten begynder at blive en realitet i butikkerne og i bybilledet så begynder det pludselig at gå op for en at julen er kommet over os. Og hvorfor er den gode stemning der så. Det kan der være rigtig mange gode og kvalificeret grunde til men faktum for de fleste er nok at det for mange er forbundet med så mange gode traditioner og dem kan man bare ikke komme udenom.

Der er rigtig mange traditioner forbundet med julen. Alt lige fra at skulle synge diverse julesange, til at skulle se når der skal gåes lucia optog og så videre og så videre.

Nisser over det hele

Der er dog også en anden grund og det kan være fordi at nisserne og julemanden er kommet, og godt kan finde på at lave en lille smule ballade. OK, jeg ved hvad du tænker, det er aldrig blevet bevist at nisserne eller julemanden rent faktisk findes, og skønt jeg nok må give dig ret i dette, så er der altså alligevel noget magisk ved at tænke på at julemanden har travlt oppe på nordpolen og skal skynde sig at dele gaver ud til alle de artige børn der er rundt omkring i hele verden. Stakkels julemand, for der er godt nok mange steder der skal nåes at dele gaver ud til, men for hans skyld kan man måske håbe at der er mange børn der ikke har opført sig ordentligt i løbet af året for så er der da lige godt og vel lidt færre som skal nåes ud til. Hvis man først begynder at tænke i de baner, så kan det også undre en hvordan han kan nå rundt til de mange forskellige børn og det er nok også på grund af disse tanker at julen ikke er helt så magisk så snart det går op for en at julemanden og dermed også hans trofaste små hjælpere i form af de mange søde og små nisser måske ikke helt eksisterer.

Hvis du vil læse lidt mere om nisserne og julemanden og hvor han egentlig kommer fra, så kan du i øvrigt gøre det lige her. Der er et gammelt rygte der går på at det vat Coca cola der fik givet julemanden sine røde farver og sin røde dragt, og dette er også rigtigt et stykke hen af vejen men når det så er sagt så har julemanden i flere århundrede før i tiden blevet afbilledet med sin røde dragt. Det man dog kan sige er at læskedrikken derimod har været med til at gøre ham enndu mere kendt og elsket.

Gaver i stride strømme

Gaver og gaver her og gaver der. Det kan virke næsten uoverskueligt for nogle at skulle ud og købe så mange gaver. Der skal købes gaver til børnene, der skal købes gaver til kæresten eller ens ægtefælle og der er rigtig nok enormt mange der kan skulle købes en gave til. Men når det er kommet til alt så kan man ikke komme udenom at en god og sød gave nu engang varmer utrolig meget og altid er med til at trække stemningen op. Desuden er det for mange børn noget af det der gør julen ekstra god og i øvrigt også er med til at sikre at man ikke kan sove når endelig juleaften oprinder. Det er altså hyggeligt og det skal vi endelig blive ved med!

Julesange giver godt humør

Så kommer vi til de mange julesange og her er der også grund til at kigge lidt på om det er nogle af dem der er med til at sætte gang i det gode julehumør hos os allesammen. Og det kan nok ikke benægtes at julesangene altid er med til at få sat gang i julestemningen. Det er alle de kendte melodier og sange som vi kender næsten ud og ind. De bliver spillet i radioen, de bliver sunget i skolen og de bliver sunget hvis man går over i kirken. De er over det hele og ligesom det flotte juletræ eller de mange pebernødder eller alt muligt andet, som hører sig sammen med julen så gør alle de gode julesange det hvertfald også!

Læs og syng nogle af de gode julesange her.

Bedste blev kørt over af et rensdyr.

Dejlig er den himmel blå

Bjældeklang

Du kan i øvrigt finde alle julesange her.

Skriv en kommentar