Julelege for voksne

Julen er en dejlig tid. Julen er en invitation, til at invitere venner og familie hjem, til mad og hygge. Når alle er samlede, er det lidt kedeligt, hvis det altid kun er for at sidde omkring bordet og snakke. 

Det er ikke kun børn, der synes det er alle tiders, at lege. Der er findes også mange sjove julelege, som kan bringe latter og glæde den en voksen forsamling. 

Den mest populære

Måske den bedst kendte og vellidte af julelege, er pakkelegen. Alle tager én eller flere små gaver med til legen, og de bliver alle sat midt på bordet. Terninger bliver sendt rundt mellem alle der leger med, og når man slår en 6’er, må man tage en gave. 

Første runde er slut, når alle gaverne er delt ud. Anden runde går på tid, og der stjæler man gaver fra hinanden, indtil tiden er rendt ud. Det er en rigtig morsom leg, der går konkurrence i det og man bliver vældig stresset, på den sjove måde. 

Test dit held med en klassiker

En anden elsket juleleg, er julebanko. Legen er nu ikke rigtig anderledes fra almindelig banko. Men gaverne og stemningen er julet og ekstra hyggelig. Legen går ud på, at få en række, to rækker og hele pladen fyldt ud. Det får man ved at dække pladens tal, når tallet bliver trukket fra posen og råbt op. Her er der også stor spænding, når man er tæt på at vinde. 

Som ved pakkeleg, har man her også mulighed, for at komme hjem med mange små ting og sager. Legen fungerer dog bedst i større forsamlinger. Du kan også være opfindsom, og lave en utraditionel udgave af julebanko. I stedet for tal, kunne det være med julesange. 

Find ud af hvem der er klogest på jul

Tredje og sidste gode juleleg, er en julequiz. Spørgsmålene og kategorierne kan være så mange, men for at bevare julestemningen, må det da være julespørgsmål. 

Det kunne for eksempel være spørgsmål om de kendte tv-julekalendere. Spørgsmålene kunne også omhandle juletraditioner. For en sjovere og mere personlig julequiz, kunne spørgsmålene handle om netop jeres familie eller gruppe af venner. Måske episoder fra andre julefrokoster eller juleaftner. 

 Festsange kan bruges til julelege

Når man laver julelege så vil det ofte være muligt at kombinere dem med en god festsang – eller måske som en afslutning efter man lige har fået lov at dyste mod hinanden. Her kan festsange være med til at løsne stemningen og når det samtidig er en aktivitet hvor alle får lov at bidrage til at synge med så gør det aftenen så meget bedre. Du kan finde festsange her.

Skriv en kommentar