Hvorfor er en hvid jul vigtig?

Når julen nærmer sig så begynder den gode stemning ligeså stille at indfinde sig i de danske hjem rundt om over hele landet. Jul er lig med rigtig mange forskellige ting, og alt lige fra juletræ til julekalender, til julemanden hører sig til. MEN når det så er sagt så der der også en andet ingrediens som man næsten ikke vil kunne holde en god jul uden. Det er nemlig den hvide sne som gerne skal dække hele landskabet. Kun med sne er det en helt rigtig jul. Dog er dette selvfølgelig langt fra tilfældet hvert år, og man har da også en rigtig god og hyggelig jul uden den hvide sne, men man kan nok ikke komme udenom at hvis man spørger en hvilken som helst borger i vort lille land, både barn som voksen om hvilken farve der forbindes mest med julen, så vil de nok langt størstedelen formå at få sagt at hvid er den farve der oftest forbindes med netop denne årstid. Man kunne måske også have fristes til at tro at grøn kunne blive nævnt men det er mest fordi at farven på juletræet selvfølgelig følger dette mønster.

Læs her hvor ofte der kommer hvid jul i Danmark. 

Sneen giver den rigtige julestemning

sne og rigtig julSneen er et stort varemærke på julen. Det er langt fra alle år som sagt at vi er så heldige at vi får lov at opleve en hvid jul. Det er vist nævnt et stede nogle statistikker at en hvid jul faktisk er så sjælden at det kun er hvert 10. eller måske endda kun hvert 20. år at det er netop det år at der vil falde sne. Hvorfor er det egentlig tilfældet? Nu skal det lige siges at ingen af os herinde på redaktionen er specielt gode til at spå om vejret men det har formentligt noget at gøre med den position som Danmark indfinder sig på på verdenskortet. Hvis man lå lidt mere nord på så vil det helt sikkert være tilfældet at en hvid jul var meget mere normen, og man skal nok bare spørge nogle af vores naboer oppe i norge, for der er det nok en stor undtagelse hvis det skulle ske at der ikke var en hvid jul.

Det minder om filmene

Julen bliver så ofte forbundet med hvid fordi det er den farve som ses i alle film, der har noget med jul at gøre og alle julekalendre. Det må være en svær opgave at få fremstillet alt den falske sne til diverse juleserier der er lavet i Danmark, for de fleste af disse er faktisk optaget om sommeren. Men nok om det, på grund af dette så er det netop at man har forvekslet at julen skal være hvid og der skal være faldet en masse sne. En anden grund til at man tror at julen har noget med farven hvad at gøre er selvfølgelig nok også at julemanden som bekendt har gemt sig godt og grundigt et sted oppe på nordpolen eller nede ved sydpolen, selvom det nok er nordligt vi skal gå, men derfor er der selvfølgelig også mange grunde til at nisserne gemmer sig oppe i det hvide sne landskab.

Vil du synge nogle af de gode julesange – så læs med her!

Skriv en kommentar