Derfor elsker vi julen

elsker julenDer er lang tid til det bliver jul igen, og det er nu i grunden en stor skam for der er ikke nogen årstid der er bedre end vores allesammens jul. Det er en tid der er præget af så meget god stemning og det er en tid der er præget af gaver og godt humør, og så hvis vejret er med os med en masse sne, men det er selvfølgelig ikke altid at vi er så heldig. Jeg kan personligt næsten ikke huske sidste gang vi havde en hvid jul og pt tror jeg det er mere end hvertfald en håndfuld år tilbage siden at vi sidst havde en hvid jul. Julen er forbundet med sne og derfor kan vi ikke komme udenom at sne i hvertfald hører sig julen til, men når det så er sagt så kan det selvfølgelig sagtens blive en alletiders jul uden at der har faldet sne. Her vil vi kigge på nogle af de grunde til at vi har så meget at glæde os til når det begynder at blive december.

Der er mange grunde til det og vi kan selvfølgelig ikke komme igennem dem allesammen, så derfor vil der i denne artikel kun blive kigget på nogle af de mest oplagte grunde til hvorfor det netop er julen der er den største og bedste årstid på hele året. Der er mange der kæmper om prisen, men når det så er sagt så er der godt nok også mange andre hyggelige tider, men derfor kan det ikke være nogen tvivl og derfor kåres julen af mange børn som den bedste årstid – og også af voksne for den sags skyld

Vil du synge nogle af de gode julesange?

 

Det samler hele familien

Jul er en dejlig ting. Det er de fleste nok enige om, og der er mange traditioner bag julen. Dem kan man læse mere om her. Men når alt kommer til alt så er jul noget der samler familien. Den helt store dag som alle går og glæder sig til når det kommer til jul er selvfølgelig den populære juleaften. De fleste af os kan nok huske tilbage til dengang man selv ikke var så gammel og kan tydeligt huske hvor lang ventetiden kunne føles. Det var en svær tid at komme igennem og det er utroligt hvordan at så få dage, altså kun 24 dage, kunne føles som en uendelighed. Det føltes som flere år og det var en evighed at komme fra den første december og så gå dagene frem. Det var ikke for sjov at man købte flere forskellige kalendre for at få tiden til at gå hurtigere men det var ikke altid at det hjalp. Når det er så sagt så kom juleaften til sidst og hvor er det altid en fest, for det er nemlig en dag der er kendetegnet ved at samle familie og venner til en god middag og bagefter, måske risalamande og så julegaver og dansen om juletræet til sidst.

Der er noget magisk ved julen

Der er noget magisk ved julen. Det er bare som om at så snart at man når til den 1. december så begynder alle bare at blive i en lille smule bedre humør. Der kan ganske vist være meget gode grunde til dette men det kan simpelthen også være at det bare er nisserne, der begynder at spille os allesammen et lille pus eller to. Det er der ingen der ved, men det er hvertfald et godt bud, som man bør tage med i overvejelserne. En anden grund er helt sikkert at det er gavernes tid og det kan man heller ikke komme udenom det er nogle tid, hvor man skal ud og købe gaver til alle i familien og alle skal have en gave eller flere lige fra de helt små til de aller ældste. Dette er en anden sjov ting ved julen som formentligt vil ændre sig for de fleste efterhånden som de kommer op af i årene, for når man er mindre er det næsten som om man har et uanet mængde af ønsker, og de kan næsten ikke stå på ønskelisten allesammen, men som man bliver ældre og ældre er det som om at det vender og man lige pludselig glæder sig mere og mere til at give istedet for at modtage. Det kender jeg hvertfald mange som kan kende og det er da også en stor ting at være god til at give gaver til ander istedet for kun at få selv.

Det bliver ikke bedre!

Der er noget magisk over julen det har vi vist efterhånden slået fast. Og det er måske den vigtigste grund af dem alle. Julen er forbundet med så mange gode og kærlige traditioner som man følger hvert år, og selvom det nok er en smule forskelligt fra familie til familie så kan vi alle kende og være med til de samme. Det er sikkert allesammen der glæder sig til at man skal ud og have fældet det store juletræ som kommer hjem og står i stuen.

Som en lille fun fact kan jeg her til sidst sige at der er hvertfald 7 måneder endnu til det er jul næste gang. Det er ret mange måneder endnu og man skal nok lede længe efter den hvis man venter spændt allerede fra nu. Hvis du dog er ligeså tossede med denne skønne julehøjtid som vi er her på siden, så kan jeg trøste dig med en lille sang, om julen det er nemlig den der er lavet fra jul i Angora.

Skriv en kommentar