De gode jule traditioner bør man huske

Når det bliver jul så betyder det også at der er en masse traditioner, som man skal følge. Det føles næsten ikke som en rigtig jul hvis ikke man følger disse traditioner til punkt og prikke. Dette ændre sig måske en smule med årene og jo ældre man bliver, men det hele starter ligesom forfra ligeså snart at man selv får børn som nu selv skal lære de mange juletraditioner.

Juletraditioner dækker over rigtig mange og det hyggelige ved mange af disse er at de kan variere fra familie til familie. Dog er der en lang række som man næsten ikke må pille ved og som nok bliver fulgt af de fleste familier over hele landet. Den mest gængse af dem allesammen er selvfølgelig at pakkerne skal åbnes juleaften og ikke dagen efter, som man gør i store dele af andre dele af verden. Dette ville føles helt forkert og iøvrigt er det super sjovt at se at ungerne næsten ikke kan vente til det bliver aften og der bliver danset om juletræet så de endelig kan få lov at til at åbne pakkerne.

De fleste kan nok huske da man selv var lille hvor lang tid det kunne tage at blot at danse om juletræet. Bevares, det er da kun et par hyggelige julesange der skal synges, men alligevel kan disse små minutter alligevel føles som om de bliver strukket ud til flere timer. Derfor er her et lille gratis råd til jer med børn der også venter i spænding: hav kun lige forberedt en lille håndfuld julesange, så det ikke er alt for mange der skal synges. Du kan læse mere om jul på denne side.

Syng med på de gode julesange

En af de bedste juletraditoner er at skulle synge med på de mange julesange. Fra første gang at det bliver først december til julen begynder at være afsluttet når man kommer senere hen er der intet bedre og mere traditionsrigt end at synge med på nogle gode julesange i ny og næ. Dette er måske ikke så meget en tradition i sig selv men det hjælper hvertfald med at give alle den helt rigtige julestemning. Der er rigtig mange gode julesange når man først begynder at tænke efter, og hele denne side har selvfølgelig det fornemme job at hjælpe danskere med at finde frem til teksten bag mange af sangene.

Læs om alle de gode og klassiske julesange.

Dans om juletræ

Dans om juletræet er også en af de mange traditioner som bliver fulgt hvert år. Forstil dig bare følgende scenarie, det vil næsten være helt utænkeligt. Man har lige fået spist aftensmaden der sikkert bestod af and og brune kartofler og måske en masse brun sauce. Det lyder næsten for godt til at være sandt men derefter bliver selve risalamanden serveret og dernæst skal man have fundet ud af hvem der har fået mandlen og derved får aftenenes første gave. Forstil dig nu at man begynder at åbne pakkerne lige med det samme – det ville være HELT forkert, og derfor er det ikke rigtigt. Der mangler ligesom noget og det noget er selvfølgelig at få danset i ring rundt om juletræet så det hele er som det skal være. Dette er en rigtig gammel tradition og den er hvertfald over flere hundrede år gammel, og ligeså længe som man har haft juletræer stående indenfor til jul så har det næsten været naturligt at man skulle bruge det som omdrejningspunktet til at få danset rundt om.

Pakkelegen hører sig med

Pakkeleg hører sig også med. Det er ikke sikkert at man skal få holdt denne leg, men hvis man er samlet til eksempelvis en julefrokost så er dette en af de mest oplagte lege at få leget, og derfor er det vigtigt at man forbereder en god gave som man kan have med.

Skriv en kommentar