Julelege for børn

Børn elsker julelege

Julen er hjerternes tid. I julen samles venner og familie, og sammen spiser, hygger og leger vi. Børn leger jo altid, og er kreative og opfindsomme. Men i julen, er der nogle lege, som især hører julen tid. 

Børnene bliver så glade, når de voksne inviterer til leg. Eller når de lærer børnene nye julelege, eller giver dem mulighed for at lege med ting, de ellers ikke har. 

Det er så herligt, som voksen, at se børnene lege. Julelege giver tilmed endnu mere julestemning. Børnelatter og julelys i øjnene varmer alle hjerter. 

Tre julelege for alle børn

Der findes rigtig mange julelege, både nye lege, og lege fra gamle dage. 

Tampen brænder med kravlenisser

En gammel leg, som er rigtig sjov for børn at lege, er tampen brænder med kravlenisser. Man gemmer kravlenisser rundt omkring i rummet eller huset, og så skal én lede efter dem. Bagefter kan man skifte og gemme dem et nyt sted. Man kan vinde, ved enten at være den, der fandt flest kravlenisser, eller være den, der fandt dem alle hurtigst. 

Mus

En anden sjov leg for børn, er at spille mus. Alle der leger, får lige mange pebernødder. En ad gangen, må en af børnene holde sig for øjnene. Imens lægger et andet barn sine pebernødder ud på bordet, og peger på én, der er musen. Det gælder om, at spise alle pebernødder før musen. Det barn, der først mister alle sine pebernødder, taber. Så går det på tur, hvem der må satse sine pebernødder, og hvem der skal forsøge at spise dem. 

Pakkeleg

En tredje leg, som børn elsker, er pakkeleg. Til legen skal man bruge en masse små gaver. Så sender man en terning rundt. Når man slår en 6’er, må man tage en gave. Er børnene små, må man sørge for, at alle får mindst én gave. 

Hvis du søger efter flere sjove ideer til underholdning og indslag der kan bruges til jul så find dem på festindslaget.dk

Skriv en kommentar